dimecres, 15 de febrer del 2017

Quan la Policia no pot fer "res més"



Des de fa parell d'anys, els veïns i treballadors dels voltants del polígon industrial Can Guitard pateixen un problema que, a dia d'avui, no sembla que es solucioni a curt termini. Tot sorgeix d'una empresa que es dedica a triturar fusta sense cap tipus d'aïllament. ¿Amb quin resultat? Als voltants les serradures s'escampan sense control embrutant-ho tot.

Serradures apilades sense cap control.
Al bar-restaurant Can Casanova, que es troba a pocs metres, molt sovint els clients no poden fer ús de la terrassa. I cuan aparquen els seus cotxes, al cap de pocs minuts la brutícia ja es fa visible. "Jo sóc asmàtic, costa respirar i piquen els ulls", explica un treballador de l'establiment. "I a l'estiu és pitjor, l'aire es torna irrespirable", afegeix. Com s'explica a la pàgina web Construmatica, el contacte amb aquest tipus de substàncies pot derivar en al.lèrgies, problemes respiratoris, irritacions, etc.

A la mateixa zona hi conviuen multitud de camions que també pateixen aquest problema, i es veuen resignats a veure com les seves eines de treball són embrutades diàriament. "Hem trucat a la policia unes 3 o 4 vegades. Ens van demanar que no truquéssim més, que no podien fer res", expliquen.

Brutícia i deixalles amuntegades.
Curiosament, a la mateixa zona s'ubica Solanellas, empresa que ven productes de fusta. Aquest negoci compleix amb totes les normes de seguretat que marca la llei i, quan treballa la fusta, ho fa de forma aïllada per evitar contaminar l'entorn. Per què s'exigeix complir la llei a uns, i d'altres no? Quan posarà l'Ajuntament fi a aquesta situació?

3 comentaris: